اماکن تاریخی
قلعه اژدها پیکر و مقبره مادر نادر
قلعه اژدها پیکر، همچون خورشید لار و بر بام لار در سینه قلعه ای بزرگ و باستانی در غرب این شهر تاریخی قرار دارد. قدمت آثار و بقایای آن به دوره ساسانی باز می گردد.استحکامات و تـأسیسات داخلی آن چنان محکم و استوار بوده که در قدیم آن را «طلسم کیانی» می نامیدند. بر فراز این کوه، چاهی از دل سنگ تراشیده شده که به «دولاب» مشهور است. قلعه اژدها پیکر دارای ۷۰۰ متر طول و ۱۷۰ متر عرض و دارای سه بخش دیوار سنگی محاطی، قلعه بالایی و قلعه میانی است. این قلعه تقریباً از تمام نقاط شهر قابل رؤیت است.
مقبره مادر نادر هم دارای اتاقی چهارگوش به ابعاد ۵/۴ در ۵/۴ متر به همراه گنبدی مخروطی شکل و در مجاورت قلعه اژدها پیکرواقع است. لازم به ذکر است که در این مقبره کسی دفن نشده است. این بنا را مردم هم عصر نادرشاه در لار و به یادبود مادر درگذشته او ساخته اند تا بدین ترفند از پرداخت خراج و مالیات به وی خلاص شوند!
بازار قیصریه
این بازار تاریخی در ضلع شمالی میدان شهرقدیم لار قرار دارد که متعلق به ۱۴۰۰ سال قبل است. این بازار به لحاظ سبک کار و معماری منحصر به فرد و معروف است. «کریم خان زند» بازار وکیل شیراز را طبق الگوی بازار قیصریه لار ساخته است. با این تفاوت که بازار وکیل شیراز از آجر و بازار قیصریه لار از سنگ است. این بنا شامل چهار بازار متقاطع به یک اندازه است که هر کدام ۲۴ دهنه دکان دارد. دکان ها نیز هرکدام ایوانی در جلو داشته و عرض هر دهانه ۳ متر است.
چهار سوق بازار، هشت ضلعی و دارای یک طاق گنبدی به ارتفاع ۱۸ متر و به ابعاد ۵/۱۳ در ۵/۱۳ متر است. کتیبه ای به خط نستعلیق بطور برجسته بر روی سنگ نقش گردیده که حاکی از تعمیر بازار در ۱۰۱۴ هجری قمری است. از ویژگی های ممتاز معماری بنا، غلام گردشی است. این بنا در دوره صفویه و قاجاریه تعمیر شده است. کتیبه چهار سوق بازار متعلق به دوره صفویه و سردرهای بازار متعلق به دوره قاجاریه است.
حمام باغ نشاط
این عمارت در ضلع شمالی پل شاه عباسی بنا شده که قدمت آن به عهد افشاریه باز می گردد. مساحت باغ حدود ۱۴۵۰۰ متر مربع است. عمارت اصلی در سه طبقه بنا شده که شامل زیر زمین، طبقه همکف و طبقه اول است. در ضلع شمالی باغ نشاط، بنای قصر که احتمالاً همزمان با آن بنا شده است قرار دارد.
حمام نیز بر ستون های پیچیده قرار دارد و از چهار قسمت رختکن، میان در، گرمخانه و تون حمام تشکیل شده است. گنبد رختکن و گرم خانه نیز بر روی ستون های پیچیده قرار دارد و رو به باغ باز می شود. نقاشی های روی دیوار این حمام که با ظرافت خاصی کشیده شده از معروفیت زیادی برخوردار است.
دهن شیر
دهن شیر آب انبار لار از بناهای بسیار استثنایی است که در شرق قسمت ورودی بازار و در مجاورت امامزاده پیر پنهان ساخته شده است. پیش اطاقکی کوچک دارد و پله های سراشیبی به محوطه ای وارد می شود که در آن (بر حسب میزان آب آب انبار) آب شرب وجود دارد و بدون نیاز به وسایل کشیدن آب، می توان از آن استفاده کرد. راه پله که حدود ۱۳ متر طول دارد دارای برش های رو به بالا است و در دیواره راه پله ها فرو رفتگی دیده می شود. این بنا همچون اکثر بناهای تاریخی لار مربوط به دوره صفویه است.
کاروانسرای گلشن
عمارت کاروانسرای گلشن نیز در لارستان متعلق به دوره صفویه است. این کاروانسرا دارای رواقی بزرگ با ستون مارپیچ بوده و کاشی کاری آبی رنگ با نقوش گل و بوته آن توجه همگان را جلب می کند. مصالح به کار رفته در این بنا، سنگ، ساروج، آجر و کاشی است.